en

A ONE BRAINRŐL

Magyarországon legelterjedtebb a Three in One concepts (Három az egyben) kineziológiai rendszer, amely a test a lélek és a tudat összehangolását jelenti. A rendszert az amerikai Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway alakította ki a 80-as években. Az általuk kifejlesztett módszert One Brain (Egy Agy) módszernek is nevezik. A One Brain módszert Magyarországra 1992-ben Carol Ann Hontz hozta be.

Egy Agy (One Brain), a bal és jobb agyfélteke összehangolt működésének koordinálását jelenti. A bal agyfélteke logikán alapuló, elemző agyfélteke, amely stresszhelyzetben teljesen átveszi az irányítást.. Ezzel szemben a jobb agyfélteke holisztikus, az egész képet látja, művészi képességünk hordozója, mely a teret érzékeli de az időt nem Nem ítélkezik, mentes a félelemtől, itt lakozik a kreativitás.

A One Brain módszer gerince a Viselkedési Barométer, melynek segítségével tudatos, tudatalatti és testi szinten lenyűgöző pontossággal deríthető ki, hogy a kliens az adott pillanatban mit érez az adott üggyel kapcsolatban és mi az óhajtott érzelmi állapot.

Izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk valaki belső tudásához, és egyenes igen/nem válaszokat kapunk. A kezelés során kérdéseket teszünk fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorlunk a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai - közvetítve az agy, illetve a test sejtes memória szinten tárolt információit - a kérdésekre erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal "válaszolnak".

Az ok, amiért a One Brain módszerben az izomtesztelést használjuk az, hogy nagyon gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez, tiszta választ ad, ami nem képezi további találgatások, magyarázatok és értelmezések alapját.

A One Brain korregresszióval dolgozik. A kliens jelenbeli problémájával kapcsolatban megkeressük azokat az életkorokat, melyek valamilyen összefüggésben vannak a megoldandó konfliktussal és a kitesztelt korrekciókkal feloldjuk ezeket a negatív stresszeket.
Amíg nem töröljük a negatív blokkokat, addig mindig ugyan azokat a hibákat fogjuk elkövetni az életünkben. A megoldás érdekében tehát feltárjuk a probléma gyökerét és azokat az életeseményeket, amelyekre épülve létrejött a probléma.


Email: keller.d@freemail.hu | Telefon: 30/342-7585