en

A KINEZIOLÓGIÁRÓL

A kineziológia görög szóösszetétel, a kinesis mozgást, a logos pedig tudományt jelent. A kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza, bármilyen témára vonatkozóan, amelyben jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni.

Alternatív személyiség, készség és képességfejlesztő módszer.

A kineziológia Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma.

Maga a módszer egy a szervezetet ért ingerre adott izomválasz tesztelésén alapul. Izmaink működését agyunk irányítja, ezáltal izmaink a központi idegrendszer kijelzői. Ezért ha negatív inger éri a szervezetet, akkor annak hatására a szervezet minden izma elgyengül. Ez pontosan olyan, mint amikor valakivel rossz hírt akarunk közölni és mielőtt még ezt megtennénk megkérjük, hogy üljön le, mert ha nem tenné a rossz hír hallatára az izmok elernyednek és összeesne az illető. Ennek oka, hogy a térd nem tudja megtartani a testet a rossz hír által kiváltott energiaveszteség miatt. Az izomtesztelés, mint manuális biofeedback valamennyi kineziológiai rendszer alapja.

Az agyunk sejtszinten minden információt eltárol attól függetlenül, hogy tudatosan emlékszünk-e rá vagy sem.. Minden egyes negatív szituáció esetében az agy először a múltban elraktározott események között kezd keresni hasonló szituációt és a jelenben ennek megfelelően kezdünk el cselekedni. Az agy régi élményeket összehasonlítja a jelen helyzettel és ha hasonló információt érzékel lekapcsolja az előagyi működést. Az akciót egy reakcióval helyettesíti, ekkor jönnek létre a blokkpontok. A jobb agyféltekét is lekapcsolja, hogy ne tudjunk új megoldási lehetőséget keresni. Ilyen esetben az életre keltett múltbeli tapasztalatainkkal csak reagálunk, ahelyett, hogy szabad választásunk szerint cselekednénk, és új utakat keresnénk a helyzet megoldására. Ezáltal megragadunk a múltban és a kiépült blokkjaink meggátolnak abban, hogy új lehetőségeket válasszunk.

A kineziológiában alkalmazott izomtesztelés segítségével felszínre tudjuk hozni a tudatalattiban lévő információkat. Az izomerő változás pontos információt ad a terapeuta kérdéseire.


Email: keller.d@freemail.hu | Telefon: 30/3427585